Carew Arms

Somerset - Crowcombe

A historic pub interior of regional importance

Listed Status: II


Crowcombe
TA4 4AD

Tel: (01984) 618631

Email: contact@thecarewarms.co.uk

Website http://thecarewarms.co.uk

Real Ale: Yes

Real Cider: Yes

Lunchtime Meals: Yes

Evening Meals: Yes

Public Transport: Near Bus Stop

Bus: Yes

View on: Whatpub

Mid-18th-century inn which was enlarged in the early and mid-19th-century. The uneven flagstoned entrance passage has, on one side, a door with a shelf which may have been associated with an off-sales. Front left is the unchanged public bar with old flagstone floor, some tongue-and-groove panelling, a high-backed settle, a long basic bench down one side and two scrubbed tables. The huge stone fireplace was revealed in 1999 when a small one in front was removed. Beyond a wooden partition is the servery with basic, simple shelving and a hatch which was enlarged in 1999. Across the passage, a small room converted from private accommodation is now in occasional use as an overflow dining room. The lounge at the rear has a small post-war counter and in 1999 was doubled in size. The former skittle alley was converted into a dining room with a new bar counter and bar-back fitting added. A new alley has been created from former stables.

Mid-18th-century inn which was enlarged in the early and mid-19th century. A long, red sandstone building (from which the render has been sadly removed) with a canopied porch. The flagstone floor passage from the front door to the rear has a door with a shelf that looks like an off-sales. On the front left is the unspoilt public bar with old stone-flagged floor and a wooden partition between it and the (large) servery. This has basic, simple shelving and a hatch which in 1999 was enlarged by 5 per cent to the size it now is. In the bar, there is some tongue-and-groove dado panelling, a high-backed settle, two scrubbed tables and basic benches. In 1999 the former small fireplace (see photo on the wall) was removed and the huge stone fireplace with bare brick surround was revealed once again. It is obvious that the screen to the servery has been built out into the bar.

Across the passage there is a small room converted from private accommodation. The lounge at the rear has a small counter (age?) and in 1999 was combined with the former skittle alley to create a dining room with a new bar counter and bar-back fitting. A new skittle alley was created in the former stables on the front left of the building. Outside gents' and ladies'.

Read More